نظرانداز کرکے مرکزی مواد پر جائیں
د روژې په مبارکه میاشت کې د چرګ حلیم په اسانه طریقه روژه مات کړئ
د ښار قائد مشهور کراچۍ حلیم به هر چا خوړلی وي، څومره به ښه وي چې که دا خوندور حلیم په کور کې هم جوړ شي او د روژې په مبارکه میاشت کې مو دسترخوان ښکلی کړي.
او په کور کې یې ټولو ته وړاندې کړئ.
اجزا
بې هډوکي چرګ……………… یو کیلو ګرامه
دال ګرامه ………… 100 ګرامه
ماشې دال ………… 100 ګرامه
د مونګ دال ………… 100 ګرامه
دال …………… 100 ګرامه
ثبوت غنم ………… 500 ګرامه
وریجې (د یو ساعت لپاره لمده شوي) ………… 100 ګرامه
اوبه ………… 6 کیلو ګرامه
مالګه ………………
د سور مرچ پوډر ……… 3 tbsp
د لمدې پوډر …………… 3 tbsp
ګرم مساله پوډر ……… 2 tbsp
چاټ مساله ……… 2 tbsp
د چرګ یخني ………… شپږ پیاله
د جیرو پوډر ……… 2 tbsp
د لیمو جوس ………… 4 چمچ
د سينګار لپاره
دانی (کټ شوی) ……… له ۳ څخه تر ۴ چمچه
شنه مرچ (چوپ شوی) …………… له ۲ تر ۳ چمچه
زنجبیل (په اوږدوالي کټ کړئ) …………… له 2 څخه تر 3 tbsp
غوړ شوي پیاز ……… 50 ګرامه
چاټ مساله …………… له ۲ تر ۳ چمچه
د لیمو څاڅکي ………… له 4 څخه تر 6 عدد
کړنلاره:
په یوه لوی کڅوړه کې غوړ او ټول مصالحې او 4 پیالې اوبه اضافه کړئ. د 40 څخه تر 45 دقیقو پورې پخلی کړئ تر څو چې ټول دال، غنم او چرګ په بشپړه توګه پخ شي. دا مخلوط د خوړو پروسیسر کې وخورئ. دا مخلوط او د B برخې اجزا په یو لوی دروند کڅوړه کې اضافه کړئ او په ټیټ تودوخه کې د 15 څخه تر 20 دقیقو لپاره پخلی کړئ. مخلوط د لرګیو د چمچ سره وخورئ تر هغه چې دا په بشپړه توګه پخه او تیاره شي. ټول ګارنشونه اضافه کړئ او د روټی یا نان سره خدمت وکړئ. تاسو کولی شئ حلیم د غوښې سره هم جوړ کړئ، کوم چې په اصلي ترکیب کې شامل دی.
x
تبصرے
ایک تبصرہ شائع کریں